Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Sveriges äldsta tävlingsklubb i taekwondo
Team Academy är tävlingsklubben för oss som tränar taekwondo i Mudo och/eller NTA. Klubben har funnits sedan 1975 och har vunnit en oändlig mängd pokaler och medaljer i de stora mästerskapen. I Team Acamdamy tävlar de flesta Poomsae, men det finns också en gren för Kyorugi (kamp). Men viktigare än alla våra guldpokaler är hur fantastiskt roligt vi har på våra tävlingsresor tillsammans. Följ med oss!          
 //Team Academy
Nu åker vi till Lomma!!
2018-05-06 23:16
Några av förra årets pristagare i Lomma Cup!
Förra årets resa till Lomma gav mersmak, och i år har vi nästan fyllt hela bussen! 
Fredag morgon avgår bussen med destination Lomma. 
Vi blir rekordmånga som ställer upp i år, allt från nybörjare till elit. Alla kommer att tävla i poomsae, och några för första gången. 
Men vi kommer även att ha en tapper spelare som tävlar i både poomsae och kyorugi, Staffan Sandin som gick sin första tävling så sent som i helgen. 

Vi hoppas att Skåne och Lomma kan bjuda oss på härligt vårväder och fina tävlingar! 

Håll utkik i våra sociala kanaler där vi kommer rapportera om resultat mm! 


Nu satsar vi på Nordiska Mästerskapen!
2018-01-08 03:05
Den 20-21 januari är det Nordiska Mästerskapen i Finland. Team Academy är där både med spelare från klubben och genom landslaget. 
Tjejtrion med alldeles nya poom-bälten, Ebba-Ling, Yezi och Elin, kommer dels att tävla individuellt och dels som team i elitklassen för kadetter. Vincent och Jonathan, som både gått upp från poom-bältare till svartbältare och dessutom fått sina 2:a dan, tävlar nu i elitklassen för juniorer. FIx-Niklas (inte att förväxla med Buss-Niklas) tävlar i elitklassen för herrar under 60. Vår mästare Ji-Pyo kommer att tävla både individuellt och i par med Lisa från klubben Yoksa i Vänersborg. Lyckokramar till alla er som åker till Finland, vi andra håller tummarna här hemma! 
Rolig tävling för de minsta i Tyskland!
2018-01-02 03:22
Vi planerar att vara ett litet minigäng som åker till ”1 st European President’s Cup for Children” i Sindelfingen i södra Tyskland. Det är en tävling för de allra yngsta, upp till och med kadetter. Både elit och avancerade. Lite extra spännande med den här ävlingen är att den ger möjlighet att direktkvalificera dig till EM.  Dessutom har de tagit ett roligt initiativ där en särkskild deltävling ordnas där barn kan tävla i par/team med sina föräldrar. Än finns möjlighet att anmäla dig till denna tävling, så maila oss snarast (senast 15 januari) om du är intresserad.
Läs mer om tävlingen här:
http://www.taekwondo-aktuell.com/wp-content/uploads/2017/12/European_President_Cup_for_Children_Outline-7.pdf
God taekwondojul till er alla i Team Academy!
2017-12-24 02:57
Ett helt fantastiskt år med Team Academy, med så många roliga minnen och upplevelser från våra resor med taekwondobussen. Lägg där till alla magiska prestationer ute på tävlingsmattorna, nu senast på SM där vi tog hela 10 SM-guld, 7 SM-silver och 5 SM-brons. Redan nu i januari åker vi med ett litet gäng till Nordiska Mästerskapen (endast öppen för kadetter och uppåt) och hoppas starta det nya året lika snyggt som detta avslutades! En riktigt god taekwondojul till er alla!
Succé på taewondo-SM för Team Academy
2017-12-09 01:56
SM i taekwondo blev rena uppvisningsshowen för Team Academy. Medaljskörden slutade med 10 SM-guld, 7 SM-silver och 5 SM-brons. 
– Jag är så stolt över alla. Flera presterade långt över sin normala nivå, säger Ji-Pyo Lim..

Totalt skickade Team Academy 22 spelare till SM i taekwondo i Västerås i helgen. Samtliga tävlade i Poomsae.
– Vi kom dit med ett fantastiskt brett lag. Den yngsta sju år och den äldsta nyss fyllda 50 år, säger Ji-Pyo Lim. 
Klubben tog totalt tio guldmedaljer, varav fem i individuella grenar. 
Jinsoo Kim korades för bästa utförande efter sina två utklassningsguld på SM både individuellt och i par. Ingen annan deltagare på tävlingen var i närheten av Jinsoo Kims höga poäng. 
– Jinsoo ägde tävlingmattan. Det blev en lika mäktig tystnad i tävlingssalen när Jinsoo klev in på matten, som det blev mäktigt jubel när han klev av, säger Niklas Tembert.
Klubbens Johanna Lim Falk, som är en av Sveriges mest meriterade, tog sitt sjätte raka SM-guld. I de avancerade klasserna för barn under 12 år tog Yezi He Gustafsson guld och Ebba-Ling Tembert silver. Noel Hinder tog guld i pojkklassen och där knep Edvin Drakenberg bronsplatsen.
Även Vincent Saigne f och Freja Gunnarsson imponerade och tog tillsammans SM-silver i par i elitklassen. 
– Just den prestationen var särskilt imponerande eftersom Freja inte har tävlat på 1,5 år. Freja kom verkligen tillbaka med besked, säger Ji-Pyo Lim. 
Team Academy var den enskilda klubb som tog flest medaljer på taekwondo-SM.
– Självklart är vi stolta över alla medaljer, men viktigast är hur roligt vi har tillsammans på dessa tävlingar, säger Ji-Pyo Lim.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 20/03 16:02 
Hem, 10/03 10:21 
Hem, 30/01 14:20 
Hem, 20/06 09:53 
Hem, 03/05 14:35 
 
Facebook
Våra samarbetspartners